Domov
HITRO ISKANJE

STORITVE

Izvedba sajenja

Pred izvedbo zasajevanja vam po dogovoru lahko parcelo tudi izravnamo z gradbenimi stroji, odpeljemo višek materiala in pripeljemo ustrezne zemeljske substrate.

Za izravnavo terena imamo na voljo mini bager(800kg), ki lahko pride v vsak del vrta, in je primeren tudi za izkop sadilnih jam. Za večje izravnave ali premike zemlje pa nam je v pomoč sredje velik bager (2500 kg).

Velikokrat je na vrtu problem ograja ali betonski zid in stem povezan dostop do vrta-problem dostave zemlje,peska in hkrati problem odvoza. Tukaj se poslužujemo kamijona (hijab s teleskopsko roko), ki lahko zemljo razloži tudi do 12m od kamiona, hkrati nam je v pomoč tudi pri sajenju večjih dreves.

Običajno se zasaditve vršijo spomladi in jeseni, kar je tudi najbol ugoden čas glede rastlin. Možno je sajenje preko celega leta, saj so rastline v drevesnicah posajene v loncih, vendar moramo biti pri tem pazljivi. Rastline ki so že v vegetaciji rabijo po presajevanju na stalno mesto veliko več oskrbe, kot rastline posajene pred oziroma po zaključku rastne sezone. Zato priporočamo za rastline vzgojene v naših drevesnicah sajenje v jesenskem oz. zgodnjem pomladanskem času.Pogoji uporabe | Volčin 2008 | Produkcija: SK Medija